Tuborg Skoll

De eerste gedachte die bij me op kwam toen ik de naam SKOLL las, was een biertje uit de jaren zestig. 1968 om precies te zijn. SKOL. De smaak ben ik vergeten. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Ik denk dat het een slappe pils was in de categorie UILENZEIK. Ben even gaan googelen en kwam toen het volgende tegen. Met een schreeuwerig geel-rood logo en de slogan ‘International Beer” werd dit product aangekondigd. Patricia Paay zong een Skol-singeltje in, een Skol-amateurwielerploeg koerste en komiek Piet Bambergen maakte reclame voor het ‘Hoppiger Pils’ dat voller, zachter en minder droog zou smaken. Kortom, de publiciteitsmachine van Skol walste door het land. Holland werd een ‘Skolland’.

SKOLL met dubbel L van het Deense brouwbedrijf Tuborg heeft hier echter niets mee te maken. Tuborg is opgericht in 1873 in een haven in Hellerup, een gebied ten noorden van Kopenhagen, Denemarken. Sinds 1970 maakt het deel uit van de Carlsberg Group. Het vlaggenschip van de brouwerij, de Tuborg pilsner, werd voor het eerst gebrouwen in 1880.Tuborg produceerde aanvankelijk bleek pils voor de Deense markt.Tegenwoordig maakt het pils voor wereldwijde export, evenals een verscheidenheid aan continentale stijlen voor zowel binnenlandse als buitenlandse markten.

Volgens de brouwer is Skoll Tuborg Pilsener een lekker fris, Deens biertje met een lichte aroma van mout. Daarnaast proef je in dit biertje heel subtiel wat citrus en munt. Dat maakt het biertje lekker fris. Wat Skoll Tuborg Pilsener een populair biertje maakt, is dat het gebrouwen wordt in combinatie met wodka. Skøll heeft een verfrissend element wat de mensen Skøøøøll laat roepen! Ben benieuwd of ik dat ook ga roepen. We gaan het zien. Wat smaak betreft heb ik zo mijn twijfels gezien de combinatie met wodka.

Dit bier heeft wel een unieke fles.Een echte eyecatcher. Een mooie blauwe fles met een pull-off dop. Geen doppenwipper nodig. Dat vind ik wel apart. Ben ik nog niet eerder tegen gekomen. De beugelfles van Grolsch even niet meegerekend. In 1996 stopten de brouwactiviteiten in Hellerup en nu wordt Tuborg gebrouwen en gedistribueerd in meer dan 70 landen. Het alcoholpercentage staat op 6 procent.

En hoe was de smaak? De smaak van citrus en munt klopt. Lekker fris klopt ook. Wodka herken ik als ik heeeeeeel erg mijn best doe.Wat niet klopt, althans dat vind ik, het is geen bier. Ik heb het idee dat ik een sterk vruchtendrankje drink. En met die instelling is het een lekkere drank. Maar bier ……nee hoor.

Cijfer. Als vruchtendrank een 8. Als bier een 5. Ik kan er niet meer van maken. Ik heb in ieder geval geen Skooooooooooll geroepen. J.

Tuborg Skoll

0.00
5

Beoordeling

5.0/10

Pros

  • Type bier: biermix / radler
  • Alcoholpercentage: 6%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *