Artemis Farmhouse Ale

Brouwerij Artemis ligt in Dronten. Volgens informatie op de website brouwen ze toegankelijke bieren met een eigen karakter. Puur, smaakvol en instinctief gebrouwen. Beestachtig lekker! Ze hebben oog voor de herkomst en kwaliteit van hun producten. Dit jaar gaan ze hun eigen hop verbouwen. 2,5 half jaar geleden zijn ze met brouwen begonnen. Niet zo gek dus dat ik hun bieren nog niet kende.

Op de site kom ik 6 bieren tegen. Leuk om kennis te maken met één hiervan en wel “De Artemis Farmhouse Ale”.

Dit bier is gebrouwen in samenwerking met de Aeres Hogeschool uit Dronten ter ere van hun 60 jarige jubileum. Aeres Hogeschool Dronten is al 60 jaar dé hogeschoolfaculteit voor studenten die passie hebben voor ondernemen, bedrijfskunde, dier en voedsel. In deze Farmhouse zitten hopsoorten uit hun kas. Leuk weetje is dat door te koudhoppen met citrushoppen er aroma’s ontstaan die hem heerlijk hoppig en verfrissende maakt. De eigen geteelde rode peper zorgt voor een extra bite. Een gewaagd biertje die mooi in balans is.

Even opgezocht wat koudhoppen is. Koudhoppen (ook wel drooghoppen genoemd) is het toevoegen van hop tijdens de vergisting of het lageren. Koudhoppen is een veel gebruikte techniek bij het brouwen van vele bierstijlen. Het wordt meestal na de hoofdgisting en voor de nagisting toegevoegd om het hoparoma te verhogen. Het later toevoegen van hop heeft tot gevolg dat (enkele) geur- en smaakstoffen in de hop bewaard blijven en niet kapot gekookt worden. Zo leer je toch veel als je je in bier verdiept

Ingrediënten: water, tarwemout, gerst-, tarwe en roggemout, hop, gist, rode peper.

  • Drinkadvies:      7 c
  • Kleur:                   15 EBC
  • Bitterheid:        34 EBU
  • Alc. vol.                6,5%
  • Inhoud:                33 cl.

De kleur van dit bier vond ik mooi. Ligt tussen mistig en troebel en is lichtbruin. Ik had gelijk het idee dat ik de smaak herkende. Eerder gedronken dus maar welk bier was dit? Ben gaan zoeken, maar kon het niet vinden. Inderdaad een gewaagd biertje, die behoorlijk bitter smaakt. Het is niet mijn bier al vond ik de smaak verrassend. Een aanrader? Misschien toch wel. Laat ik het zo zeggen, je moet dit een keer geproefd hebben. Cijfer 7,5.

Artemis Farmhouse Ale

7.5

Beoordeling

7.5/10

Pros

  • Type bier: saison
  • Alcoholpercentage: 6,5%

2 Replies to “Artemis Farmhouse Ale”

  1. Ton, ik heb nog een oude westmalle dubbel in de aanbieding. Staat geen houdsbaarheid op dus ik neem aan oud. komt uit een nalatenschap

    Interesse, stuur ff een mailtje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *