Vandaag (8 juni) is er weer een Tripel uit de kast gekomen. Van Brouwerij De Prael uit Amsterdam. Alcoholpercentage 7,5 %.
De Tripel is het paradepaardje van de Prael. Het bier is gebrouwen in 2014. Het motto bij de brouwerij is: Arbeid, geduld en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten als je een ambachtelijk bier wilt brouwen. Omdat het hier weer om een Tripel ging (mijn voorkeur) was ik erg benieuwd. Het bier is donker van kleur en troebel. De eerste slok was verassend. Een aparte smaak. Een smaak die ik nog niet eerder had geproefd. Ik kon het niet plaatsen. Naarmate ik verder dronk begon de smaak me echter steeds meer tegen te staan. Ra ra? Weer naar de site teruggegaan en wat bleek …… in deze Tripel is koriander verwerkt. De Brouwer spreekt van een dominante rol voor dit kruid. En dit vind ik niet lekker. Als in eten een overdaad aan koriander is verwerkt, staat het me ook tegen. De vruchten van deze plant worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt gebruikt als smaakmaker in donkere bieren. Het lek was dus boven. Conclusie, geen slecht bier maar gezien mijn smaakvoorkeur gaat het cijfer naar een 7.0.
Koriander in bier, ik had er nog nooit van gehoord!
Ik ook niet. Ook in het eten vind ik het niet lekker, tenminste,
als de smaak overheersend is.