Karmeliet Tripel

Vandaag (9 juni 2017)  weer een Belgische Tripel. Een biertje dat ik al meer gedronken heb. En een hele smaakvolle. Ga er nu wat kritischer naar kijken vanwege het cijfer dat ik er aan moet hangen. Het is de TRIPEL KARMELIET van Brouwerij Bosteels in Buggenhout.

Tripel Karmeliet (gelanceerd in 1996) wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679, afkomstig van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit laatste suggereert dat het een trappist zou kunnen zijn. Is echter niet zo.

 

Dit meer dan 300 jaar oude bierrecept beschrijft het gebruik van de 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst.

Bij de eerste slok dacht ik direct aan Westmalle Tripel. Al is de kleur niet met Westmalle te vergelijken. Alcohol percentage is 8,4 %.

Het is echt een superbier. En dan wordt het moeilijk. Dit bier komt heel erg in de buurt van Westmalle Tripel .Westmalle staat op een 9,5. (als richtgetal voor alle te proeven biertjes).

 

Ik vind dit bier zo smaakvol dat ik het een 9,2 geef. Van de 6 geproefde biertjes staat Karmeliet nu op 1. Westmalle met z’n richtintgetal 9,5 even niet meegerekend.

 

Een beetje jammer is eigenlijk dat ik niet voor elk biertje het  juiste glas heb.  Maar ja, 70 verschillende glazen …….. waar laat ik ze.

Karmeliet Tripel

9.2

Beoordeling

9.2/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 8.4%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *