Waterloo Triple Blond

Wederom een Belgische Tripel. De WATERLOO TRIPLE BLOND. Alhoewel ……. Belgisch?  Het is een beetje ingewikkeld (marketing) verhaal over ondernemers, brouwers en bedrijven. Voor een site als deze niet zo boeiend.

Dit 100% ambachtelijk en natuurlijke bier vindt wel zijn oorsprong in de schoot van een Belgische brouwerij. Dit bier, dat naar verluidt kracht en moed zou geven, leste de dorst van de strijdkrachten tijdens de slag van Waterloo. In 2013 ging men een samenwerking aan met Anthony Martin van John Martin die het bier in binnen- en buitenland ging verdelen. John Martin is van oorsprong een Brit die in 1909 naar België verhuisde. Het is een enorm imperium en bekend van bier en frisranken zoals SCHWEPPES TONIC. Men spreekt zelf over een unieke mengeling van Engelse traditie, Belgische knowhow en een flinke dosis lef. Dit zijn de ingrediënten voor hun speciaal bieren.

De omschrijving van dit bier op de site is als volgt: Deze tripel is zowel eenvoudig als complex. Hij dankt zijn eenvoud aan de eerste zoete toets op de tong die daarna snel wordt bedekt met een bitterheid die zich tot achteraan de mond verspreidt. Hij is echter ook complex doordat zijn grondstoffen als kanonschoten in de mond ontploffen, de ene nog smakelijker dan de andere. De bitterheid van de hop wordt afgewisseld met de souplesse van mout. Het bier geeft aan Waterloo de smaak van een nieuwe overwinning.

Deze omschrijving is toch weer fantastisch. Echter, bij mij ontplofte er niets in mijn mond. Voor een Tripel vond ik het een vlak biertje met eigenlijk weinig smaak. Tot nu toe is mijn ervaring met Tripels dat de smaak juist enorm afwijkt van gewone bieren (zeg maar pils). Vaak heel erg kruidig dat je, of als heerlijk ervaart, of juist niet. Vreemd vond ik de vermelding van het alcoholpercentage op de site. 7.5%. Op het flesje staat namelijk 8%. Nou ja, een detail. Ik kom niet hoger dan een 7 als cijfer.

Tot slot nog een prachtig uitleg op de site over de gezondheid van dit bier. Dit ben ik nog niet eerder tegen gekomen.

De 12 heilzame effecten van bier :

  1. Bier houdt uw nieren gezond. Uit een Finse studie blijkt dat bier beter is voor de nieren dan andere alcoholische dranken.
  2. Bier bevordert de spijsvertering. Het bevat oplosbare vezels. Vezels spelen een belangrijke rol in de darmtransit (een tekort aan vezels kan maag- en darmklachten veroorzaken, constipatie of diarree).
  3. Bier bestrijdt slechte cholesterol.  De vezels die in bier zitten, zorgen ook voor een verlaging van uw LDL-niveau, het “slechte” type cholesterol.
  4. Bier verhoogt uw vitamine B-gehalte. Bier is bijzonder rijk aan vitamines uit de groep B (B1, B2, B6 en B12). Een Nederlandse studie heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat bierdrinkers 30 % meer vitamine B6 in hun bloed hadden dan mensen die geen bier dronken en twee keer meer dan    wijndrinkers. Bier is ook overvloedig voorzien van vitamine B12, een factor die bescherming biedt tegen bloedarmoede en die slechts in weinig voedingsmiddelen aanwezig is.
  5. Bier is goed voor de botten. Een studie van 2009 besloot dat de verhoogde hoeveelheden silicium in bier goed kunnen zijn voor uw botdichtheid.
  6. Bier is een goede remedie tegen slapeloosheid Bier bevat nicotinezuur en lactoflavine die er allebei om bekend staan de slaap te verbeteren.
  7. Bier beschermt tegen infarcten. Een bierdrinker heeft 40 tot 60 % minder risico op een infarct dan mensen die nooit bier drinken.
  8. Bier verhindert de vorming van bloedklonters.
  9. Bier versterkt het geheugen. Volgens bepaalde studies zouden bierdrinkers minder risico lopen op de ziekte van Alzheimer of dementie ten opzichte van mensen die geen bier drinken.
  10. Bier is een bondgenoot in de strijd tegen stress. Onderzoekers van de universiteit van Montréal hebben aangetoond dat twee glazen bier per dag de stress of bepaalde angsten in verband met het werk verminderen.
  11. Bier is een remedie tegen een verkoudheid. Warm bier drinken is een zeer goede remedie tegen een verkoudheid! De verwarmde gerst verbetert immers de bloedsomloop en de ademhaling en helpt tegen gewrichtspijnen. Bovendien wordt uw immuunsysteem erdoor versterkt.
  12. Van bier krijgt u een mooiere huid. Goed nieuws voor alle vrouwen. Bepaalde vitamines die in bier aanwezig zijn, herstellen de huid en hebben een positieve invloed op de huidpigmenten. Uw huid is dus gladder en soepeler.

Dit verhaal wordt uiteraard met een knipoog verteld.

Het is me volkomen duidelijk waarom ik me de laatste tijd zo goed voel. Ik zie er beter uit. Geen last van stress. Slaap beter. Ben niet verkouden meer. Mijn hersens werken op topniveau, heb een fantastisch geheugen en ik heb een vitamine B gehalte om van te kwijlen.

Waterloo Triple Blond

7

Beoordeling

7.0/10

Pros

  • Type bier: Tripel (Blond)
  • Alcoholpercentage: 8,0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *