Ramses Bier Bloedzuiger

Vierentwintig jaar geleden is het eerste Ramses Bier gebrouwen in Oregon (westkust VS). De Amerikaanse brouwroots leiden tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter. In 2007 is Ramses Bier als gastbrouwer gaan brouwen bij de 3Horne. In 2013 is de in Wagenberg wonende brouwer gaan brouwen in Hooge Zwaluwe.

Ramses brouwt bier in eigen ketels. Het assortiment bestaat uit 11 vaste bieren, 4 seizoenbieren en er wordt iedere maand wel iets bijzonders gemaakt. Vandaag heb ik genoten van RAMSES BLOEDZUIGER. Alcoholpercentage is 6%.

Andere prachtige biernamen zijn:
Zwaluws Nat
Geile Bever nr.5
Bronstige Panda
Koele Kikker
Ijsbeer met hout

Ramses Bier heeft een missie: het voor publiek beschikbaar maken van frisse, verrassende bieren. De verrassing komt tot stand door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruiken van hoogwaardige, zoveel mogelijk biologische ingrediënten. De bieren hebben een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid van de productie, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing of kersen en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. Alle Ramses Bieren hebben  een ander accent. Ramses Bier gebruikt één hopsoort in een brouwsel in tegenstelling tot het meer gangbare mengen van meerdere hopsoorten. Alle Ramses Bieren zijn single hop. Hierdoor krijgen de bieren ieder een eigen, unieke, uitgesproken smaak.

Ik ben een liefhebber van TRIPEL en liefst TRAPPIST. Op voorhand was dit bier dus kansloos. Echter, ik was zeer verrast door de smaak. Het is een erg troebel biertje om te zien en de smaak is bitter. Maar, echt lekker. Begrijp me goed, dit bier komt niet in de buurt van Westmalle, maar toch, ik vond het zeer smakelijk en had het niet verwacht. Ik geef als cijfer een 8.0.

Ramses Bier Bloedzuiger

8

Beoordeling

8.0/10

Pros

  • Type bier: Amerikaans hop (met bloedsinaasappel)
  • Alcoholpercentage: 6,0%

2 Replies to “Ramses Bier Bloedzuiger”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *