Maredsous Tripel

Vandaag weer een Belgisch Abdijbier. De MAREDSOUS TRIPEL. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999. Het kleurt diepblond en wordt gekenmerkt door een zeer fijne, bijna feestelijke pareling (even opgezocht=zeer licht schuimend).  Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in een zuivere, volle smaak met hartverwarmende afdronk. Zijn evenwicht maakt van deze Tripel een dankbaar ingrediënt in de keuken. Alcoholpercentage is 10%. Deze Tripel wordt in de abdij bij speciale gelegenheden geschonken. Zijn elegante zachtheid verbergt het hoge alcoholgehalte en maakt hem tot het abdijbier bij uitstek voor de ware genieter. De klavervorm en het wapenschild van de abdij vind je terug op de flesjes van de abdijbieren.

Er zijn drie abdijbieren. De Blonde, De Bruine en De tripel. Ik vraag me dan altijd af waarom geen trappist? Wel, dat is duidelijk. Dit bier wordt gemaakt volgens oud recept van de monniken maar wordt echter gebrouwen door Brouwerij Duvel Moorgat te Breendonk. Bovendien is de abdij te bezoeken en als je de website raadpleegt, oogt dat aardig commercieel:

ABDIJ VAN MAREDSOUS

Ontdek de gastvrijheid van de Benedictijner monniken.
U kunt terecht in de ruime cafetaria van het Sint-Jozef onthaalcentrum.
In de rechter vleugel van het gebouw huisvest een souvenirshop waar u in een uitgebreid aanbod van religieuze artikelen kunt grasduinen. Medaillons, iconen, kaarsen, keramiek van Maredsous, gastronomische producten.
In het Sint-Jozef onthaalcentrum, kunt u de traditionele producten van de Abdij van Maredsous proeven, verschillende soorten bier, onze kazen, ons brood, boterhammen met gerookte ham en vele andere streekspecialiteiten.

Lijkt me aardig commercieel. Al weet ik natuurlijk (bijna) zeker dat alles ten goede komt aan de gemeenschap.

Ik vond het wederom een echte Belgische Tripel die (bijna) altijd lekker smaakt. Cijfer 9.0.

Maredsous Tripel

9

Beoordeling

9.0/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 10.0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *