Gouden Carolus Tripel

Vandaag wederom een Belgische Tripel. En gek genoeg weinig of geen verwijzing naar kloosters c.q. abdijen of monniken. Wat kwam er uit de kast …….  DE GOUDEN CAROLUS TRIPEL van Brouwerij Het Anker te Mechelen. Alcoholpercentage 9%. Uiteraard ging ik hier weer echt voor zitten. Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Op de site las ik dat niettegenstaande de technologische vooruitgang dit bier wordt gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste grondstoffen zoals rijpe gerst en fijne hop, om zo veel mogelijk puur aroma te behouden. Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491.
Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak. Op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Dit is toch weer een fantastische omschrijving. Daar krijg je alleen al trek van. Deze tripel is van wereldniveau.Reeds in 2002 won dit bier de Gold Award op de tweejaarlijkse World Beer Cup in de categorie ‘Tripel’. In 2010 won dit bier goud op de European Beer Star in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. In 2012 volgde opnieuw goud met de bekroning tot beste Tripel bier ter wereld (“World’s Best Belgian-Style Tripel). Dit bier wordt  inmiddels naar meer dan 30 landen geëxporteerd.

Ik telde op de site 9 Gouden Carolus bieren, 4 Maneblusser bieren en ………….. men produceert ook een whisky en wel De Gouden Carolus Single Malt. Men produceert ook nog een Japanse drank .4 soorten Sake. Dit is een Japanse alcoholische drank, die onder andere wordt gemaakt van rijst. Het wordt ook wel rijstwijn of rijstewijn genoemd.

Wat nog vermeldt moet worden is dat de Carolus Tripel ook op vat te verkrijgen is. Uit de website blijkt wel dat het bedrijf behoorlijk commercieel te werk gaat. Zo opende Het Anker in 1990 binnen de muren van de brouwerij een 3-sterren hotel. Een uniek concept in België. Onder de lakens met de brouwer.

In 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend. Brasserie Het Anker staat borg voor een unieke smaakbeleving. Je vindt er heerlijke gerechten met aangepaste bieren, waarvan sommige gerechten ook bereid worden met bier. .

O.K. Nu de test. De eerste slok was verassend, maar ook de slokken daarna. Dat is wel eens anders. Dit bier smaakt ietwat kruidig en verfrissend. Beetje zoet en in het glas een prachtige kleur. Kortom, ik vond het weer een echte Belgische Tripel. Cijfer 9.2.

Gouden Carolus Tripel

9.2

Beoordeling

9.2/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 9.0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *