St. Bernardus Tripel

Na wat Franse biertjes (uit de supermarkt in Ghorges-Frankrijk) gedronken te hebben, is het in Nederland weer tijd voor een echte Belgische Trippel. De ST. BERNARDUS TRIPEL. Abdijbier volgens vermelding op het flesje.

In het uiterste puntje van West-Vlaanderen, te midden van “Le Plat Pays”, in het hart van de West-Vlaamse hoppestreek wordt er bier gebrouwen dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. In de Brouwerij St. Bernard, brouwt men sinds 1946 de edele St. Bernardus bieren,   donkere en blonde abdijbieren. Alle bieren zijn gebrouwen met eigen gist en hop. Men heeft een eigen hopveld vlak naast de brouwerij.

St. Bernardus Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak (8% alc.vol).
Door zijn discrete bitterheid zeer geschikt voor recepties of bij het aperitief. Bitterheid die discreet is. Hoe verzin je het. Geloof me ….. door de discrete bitterheid zeker ook geschikt voor op het balkon.

Op de site van de brouwer wordt vermeld dat de geschiedenis van de brouwerij  nauw verbonden is met 2 trappisten gemeenschappen: van de ene kregen we onze naam, van de andere ons bier. Echter, geen trappistenvermelding op de fles.

Het was een verademing om na de Franse biertjes weer een trippel te proeven. Een mooie troebele kleur, smaakt een beetje bitter, kortom een smaakgenot. Even relativeren. Het is geen Westmalle, geen Karmeliet en geen La Trappe. Maar wel een goed cijfer. Een 8.9.

St. Bernardus Tripel

8.9

Beoordeling

8.9/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 8,0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *