Kasteel Tripel

De zoveelste Belgische Tripel. Van Castle Brewery Van Honsebrouck. Dit is een hoogtechnologische brouwerij met een familiaal karakter. Traditie en innovatie gaan er hand in hand. De laatste jaren groeit de brouwerij sterk in export, met name in Frankrijk, Nederland, de VS, Rusland, China en Zuid-Amerika. 45 procent van de productie is bestemd voor het buitenland. De maximale brouwcapaciteit bedraagt 250.000 hl per jaar. Zo, dat is ff doordrinken. Vandaag kwam van deze brouwer de KASTEEL TRIPEL uit de kast. Ik heb dit bier al meerdere keren gedronken. Alcoholpercentage is behoorlijk hoog. 11% en dat staat me wel aan.

Kasteel is een assortiment hogegistingsbieren, met blond, donker, tripel en Hoppy. Kasteel Rouge is een melange van Kasteel Donker en kersenlikeur.

De Kasteel Tripel is een sterk blond bier met duidelijk aanwezige hopbitter en fruitigheid. Het recent gewijzigde recept voorziet meer aromahoppen. Discreet aroma met fruitige toetsen, impressies van mout, kruidnagel en bloemen. In de smaak overheerst de fruitigheid. Een evenwichtig bier, nooit zeer bitter. De alcohol valt op in de afdronk. De omschrijving is weer subliem. Ik vind dit steeds het leukste gedeelte op de biersites.

Conclusie. Een goede Belgische Tripel die ik wat flauw van smaak vind. Cijfer 8.7. Een aanrader, maar afgezet tegen de Westmalle Tripel valt dit bier in het niet. Tja, ook een kwestie van smaak.

Kasteel Tripel

8.7

Beoordeling

8.7/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 11%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *