Zeezuiper

Vandaag weer een TRIPEL en wel de ZEEZUIPER van Brouwerij Schelde in Hoogstraten (Belgie). Alcoholpercentage is 8%. Dat belooft wat. Alleen de naam is al aantrekkelijk.

De informatie van de website is als volgt:

Sinds 1994 brouwen wij met gevoel en verstand bier voor wie van bier houdt. Wat ooit in Bergen op Zoom (Krabbegat) in het klein begon, wordt inmiddels op volwassen schaal in Hoogstraten gebrouwen: Belgisch bier met Hollandse wortels. Nederlands speciaal bier in een Belgische jas. In deze goudblonde, volmoutige tripel komen uiteenlopende smaken in harmonie bijeen en doen dit bier tot grote hoogte stijgen (gezien het alcoholpercentage kan ik me hier iets bij voorstellen). Fris, droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid zoals het een echte tripel betaamt. Zeezuiper is de smaakvertolking van brouwen met een missie. Zeezuiper verwijst naar het natuurgebied dat heel Bergen op Zoom in de late middeleeuwen van drinkwater voorzag.

Slogan van de brouwerij is: Bevlogen brouwen is onze specialiteit, bierbeleving uw plezier. Laat het u smaken!

Bij de eerste slok proef je direct dat het om een tripel gaat. Het bier is troebel van kleur. Lekker biertje. Wat mij tegen viel was wederom de smaak van te veel koriander. Cijfer 8.3.

Zeezuiper

8.3

Beoordeling

8.3/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 8%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *