Kees American Barley Wine

Deze keer een bier met een zeer hoog alcoholpercentage. 11.5 %. Ik denk dat ik niet eerder een bier heb gedronken met zo’n hoog percentage. Ik herinner me KASTEEL bier met 11%. Het gaat hier om DE AMERICAN BARLEY WINE van Brouwerij Kees. De naam suggereert wijn maar het gaat echt om bier. Al heeft de smaak wel wat weg van wijn. Misschien ver gezocht, maar toch. Brouwerij Kees is gevestigd in Middelburg. Brouwerij KEES is Van Kees Bubberman.

In 2007 werd hij de brouwmeester van Brouwerij Emelisse te Kamperland. Op dat moment was Brouwerij Emelisse een kleine regionale brouwerij. Zeven jaar later worden de bieren van Emelisse gewaardeerd door vele bierliefhebbers in Nederland, maar ook zeker in buitenland. De VS, de Scandinavische landen en Italië werden interessante afzetgebieden voor deze unieke bieren.

Op de site van KEES kwam ik dit bier niet tegen. Informatie vond ik op andere websites en op het flesje.

Kees American Barley Wine is een van de zwaarste bieren tot nu van Kees. Zo heeft het bier een stevig alcohol percentage van 11,5%. De Kees American Barley Wine heeft zoals de naam doet vermoeden, alleen Amerikaanse hopsoorten; Cascade en Citra. Met zijn stevig body en zoet karakter is dit echt een biertje voor aan het einde van de dag. Dit is toch weer een geweldige omschrijving. Ik mag aannemen dat de meeste bierliefhebbers niet ‘s-morgens vroeg al beginnen met bier.

De slogan van Kees is:

IK BROUW AL MIJN BIER MET PURE PASSIEVOOR HET VAK EN VOOR HET BRENGEN VAN GELUK AAN DE MENSEN DIE MIJN BIEREN DRINKEN. Geen slecht bier maar ik werd er niet gelukkig van. Cijfer 7.0.

Kees American Barley Wine

7

Beoordeling

7.0/10

Pros

  • Type bier: Gerstewijn
  • Alcoholpercentage: 11,5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *