Kompaan No. 45 Vrijbuiter

Brouwerij KOMPAAN in Den Haag. Schande voor een geboren Hagenaar. Ik had er nog nooit van gehoord. Gedronken heb ik de VRIJBUITER (45).

De nieuwe brouwerij is eind 2016 in gebruik genomen. De brouwerij bestaat uit vier ketels van 30hl. De brouwerij is zo ontworpen dat er veel verschillende soorten bieren gebrouwen kunnen worden. KOMPAAN heeft bijvoorbeeld een Dry Hopped Lager in het assortiment van 5.0% alcohol maar ook een imperial stout van 9.0%. Daarnaast kan de nieuwe brouwerij grote hoeveelheden hop aan in het brouwproces. De brouwerij is zo gebouwd dat ze de komende jaren kunnen blijven doorgroeien en zo kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar bier.

De omschrijving van dit bier is er weer één om in te lijsten:

HIJ WAAIT WEER AAN, DE VRIJBUITER, VRIEND UIT DE VERTE. GUL MET VERRUKKING OVER VERRE KADES. HET LIJF GEROOSTERD EN MET JAZZ IN DE OGEN. ZWERLUSTIG OVERTROEFT HIJ HET ALLEDAAGSE. IN ZIJN VRIJHEID LIGT EEN UITNODIGING:DRIJF ROND, LEEF DIE GROTE DROMEN.

Prachtige zinnen. Ik kan er geen touw aan vast knopen. Het is waarschijnlijk van een middeleeuwse dichter of van de brouwer zelf die er een stuk of drie op had.

Het bier lijkt een beetje op De Verboden Vrucht (test nr.13) maar wel lekkerder. Alcohol percentage 7.1%. Cijfer 7.4.

Kompaan No. 45 Vrijbuiter

7.4

Beoordeling

7.4/10

Pros

  • Type bier: Porter
  • Alcoholpercentage: 7,1%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *