Emelisse TIPA

Aan de beurt is een biertje van brouwerij Emelisse. Een Dutch Craft Beer en wel de TIPA. Verwarrend vond ik de informatie over dit bier. Op de fles lees je brouwerij Emelisse en als je naar de website gaat kom je de naam Slot Oostende tegen.

Emelisse, al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de wereld van de speciaal bieren, is in oktober 2016 overgenomen door Slot Oostende in Goes. In mijn biertest nr.35 over de American Barley Wine van brouwer Kees Bubberman, kom ik de naam van brouwerij Emelisse al tegen. Kees Bubberman is brouwmeester geweest bij Emelisse. (2007).

Informatie van de website over TIPA is:

Een IPA (De T is verdwenen) is lekker, een Dubbel IPA is nog beter, maar voor sommige kan het niet bitter genoeg zijn. Alles in de overtreffende trap. Met mout en meer hop wat zorgt voor veel meer smaak. Hier moet je wel even voor gaan zitten, maar wat een sensatie, dit zal je bij blijven! Hier kom ik later op terug.

Brouwerij Emelisse is/was een Nederlandse ambachtelijke brouwerij te Kamperland in de provincie Zeeland. De naam van de brouwerij verwijst naar een verdwenen dorp op Noord-Beveland. Ik vind de geschiedenis van de brouwerij te ingewikkeld en niet interessant genoeg om hier te vertellen. Overnames e.d.

De India Pale Ale ofwel de IPA is eigenlijk een verwarrende naam. Veel mensen denken namelijk bij het horen van India Pale dat het ook daadwerkelijk uit India komt. Dit is niet juist. De mooie bierstijl is in Engeland ontstaan. Ik heb echter niet kunnen achterhalen waar de letter T van Tipa voor staat. Waarschijnlijk is het zoeken voor mij bemoeilijkt door het hoge alcoholpercentage. 10 procent. Het bier is donker van kleur en smaakt bitter. Ik vond hem lekker, geen sensatie. Cijfer 8.0.

Emelisse TIPA

8

Beoordeling

8.0/10

Pros

  • Type bier: Tripel IPA
  • Alcoholpercentage: 10%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *