Budels Honing

Vandaag een biertje van Brouwerij BUDELS en wel de BUDELS HONING. Zo ver ik me kan herinneren heb ik nog nooit een biertje gedronken van deze brouwer. Ben dus reuze benieuwd. Informatie van de site is als volgt. De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Een naam die hij koos ‘in de hoop dat alles goed zal gaan’. Inmiddels leiden wij, de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij.

Het symbool van ‘De Hoop’, het anker, siert het logo van de brouwerij en is voor ons van grote waarde. Het staat voor ‘hoop’, maar ook voor een ontdekkingstocht: proeven van het leven en genieten van de mooie momenten. Een heerlijk gevoel dat we graag met iedereen willen delen. Ontdek de wereld van Budels en geniet van onze smaakvolle en karakteristieke bieren!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met de Budelse Brouwerij. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron.

Als brouwerij met een lange brouwhistorie van pilsener bier, zijn wij meester in het brouwen van het lekkerste pilsener: “Budels Pilsener”. Door de jaren heen is ons assortiment uitgegroeid naar 18 Budelse Bieren, waarvan 10 biologische en 3 alcoholvrije bieren. Ieder bier heeft haar eigen receptuur, gebrouwen volgens de inzichten en het pure vakmanschap van onze meesterbrouwer Gerard Arts.

Uit dit assortiment nu dus Budels Honing. Alcoholpercentage is 4,5%.

De smaakomschrijving is als volgt. Budels Honing heeft een verrassend frisse smaak met een zoetje van honing. De afdronk van het bier is zacht en rond. Ik vond dit bier een echte pils met inderdaad de smaak van honing. Cijfer 6.5.

Budels Honing

6.5

Beoordeling

6.5/10

Pros

  • Type bier: honing blond
  • Alcoholpercentage: 4,5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *