Brugse Zot Dubbel

Vandaag weer eens een Belgisch biertje. Dat betekent meestal genieten. Het gaat om de BRUGSE ZOT DUBBEL.

Brouwerij De Halve Maan, ook bekend als Brouwerij Henri Maes, is een familiale brouwerij gelegen in de Belgische stad Brugge. Voor haar biertransport legde deze brouwerij als eerste in de wereld een 3,2 km lange ondergrondse bierpijplijn aan onder de historische stad Brugge.

Bruggelingen dragen de bijnaam Brugse Zot.

De brouwerij is ook bekend van de STRAFFE HENDRIK. Zie test nummer 19. Dit bier gaf ik een 9.1 Ik ben dus razend benieuwd naar de smaak van de Brugse ZOT. Brugse Zot Dubbel is een donker bruin bier, neigend naar robijnrood. Gebrouwen met zes speciale moutsoorten, heeft het bier een uniek en rijk aroma waarin de geur van honing, amandel, chocolade en zelfs bruine suiker te ontdekken valt. Alcoholpercentage is 7,5%.

De smaakliefhebber ontdekt een complex palet van geroosterde mout en een unieke bittere toets, dankzij de Tsjechische Saaz hop. Het bier laat een warme gloed na in de mond met een bittere, hoppige afdronk waarin de smaak van zoethout en zelfs koffiebrand kan in herkend worden.
Brugse Zot Dubbel combineert heerlijk met wildstoofpotjes, diverse kazen en desserten met pure chocolade. Zeg nu zelf. Deze tekst staat toch garant voor een fantastisch bier. Ik ga er voor zitten.

Ik moet zeggen, het is geen tripel, maar wel een lekker biertje. Prachtige kleur, inderdaad, robijn rood. Het smaakt ongeveer als een Palm, maar dan 2x zo lekker.

Brugse Zot Dubbel

8

Beoordeling

8.0/10

Pros

  • Type bier: dubbel
  • Alcoholpercentage: 7,5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *