De Koninck Triple d’Anvers

Vandaag (15-06-2017) heb ik weer een Tripel te pakken. Van Stadsbrouwerij DE KONINCK in Antwerpen. Dit is voor mij het tweede biertje van deze brouwerij. Eerder proefde ik al DE KONINCK APA. Nu de TRIPLE D’ANVERS. Alcoholpercentage is 8%.

De omschrijving is weer van grote klasse. Triple d’Anvers is een echte Belgische tripel, met een Antwerps accent. Brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart. Een ode van de brouwer aan ’t Stad. En nog meer. Je zal het snel merken: dit is een bier boordevol goesting. Laat je verrassen door de lichtzoete smaak van de eerste slok en de frisse, sprankelende toetsen. Geniet van het kruidige aroma met subtiele hints van sinaasappelschil en koriander en de volmondige afdronk. Hoe komen ze er op.

Opvallend vond ik de kleur. Goudblond en helder met een witte schuimkraag. Nu begin ik ook al met dit soort omschrijvingen. Ik ben besmet. Niet echt erg. Ik vond het een smakelijk biertje. De koriander heeft me in dit bier niet gestoord. Waarschijnlijk niet overheersend. Voor mij was dit bier beter of lekkerder dan de KONINK APA. Resultaat is een Cijfer 8.2.

De Koninck Triple d'Anvers

8

Beoordeling

8.0/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 8,2%

One Reply to “De Koninck Triple d’Anvers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *