Val-Dieu Triple

Vandaag weer een Belgische Tripel. Van de Brouwerij van de Abdij van Val-Dieu. De VAL-DIEU TRIPLE. Het is een Abdijbier.

Volgens de site is het bier van Val-Dieu het enige Belgische abdijbier 100% gebrouwen in een levend Abdij, net zoals de beroemde Belgische trappistenbieren. Blijkbaar voldoet men toch niet aan alle voorwaarden want het is geen Trappist. En dat is toch opmerkelijk want de christelijke gemeenschap van Val-Dieu vestigt zich momenteel in de gebouwen en is verbonden aan de Cisterciënzer Orde ????????. Het kan ook zo maar zijn dat ik de uitleg van dit bier niet begrijp. Ik heb het net gedronken en het alcoholpercentage is 9%. Lijkt me een aardig excuus.

De omschrijving van dit bier is als volgt. De Val-Dieu Triple is het resultaat van een lange gisting. De diepe nog zachte bitterheid verstoort de ontdekking van zijn componenten niet. De smaak van de hop is nadrukkelijk aanwezig, het is natuurlijk gearomatiseerd en gaat gepaard met een alcoholische afdronk. Het kan worden geassocieerd met verfijnde gerechten. Toch weer een mooie omschrijving. Bier met nagisting op fles. Want ik hier aan kan toevoegen ……….. weinig. Mooie kleur. Troebel. En de smaak …. De eerste slok verrassend daarna toch wat flauw. Geen sterke smaak die ik ergens mee kan associëren. Sorry paters. Westmalle Tripel is toch echt van een hoger niveau. Ik bedoel lekkerder.

Val-Dieu Triple

8.8

Beoordeling

8.8/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 9.0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *