Brother David’s Triple

Vandaag weer een Tripel uit de kast gehaald. Bij een Tripel ga ik er voor zitten. Tot mijn verbazing kwam het bier van een brouwerij in de VS. BROTHER DAVID’S TRIPLE van de Anderson Valley Brewing Company. Alcoholpercentage is 10%. De brouwerij (opgericht in 1987) is gevestigd in Boonville Californië. Nu weet ik echt wel dat ik nog niet alles over bieren weet, maar mijn eerste reactie was: Tripel? Een monnik afgebeeld op het flesje? Abby Style Ale? Uit de VS ??????? Kom op zeg, als je aan Tripel denkt, kom je toch direct uit bij België en Nederland. Wij hebben een rijke historie aan kloosters, monniken, abdijen, Tripelbieren en Trappisten. Ik ging  eigenlijk de proeftest in met gedachte, dit gaat hem niet worden.

Ik heb de website van de brouwer bekeken. Het ziet er wel gelikt uit. Diverse soorten bier en er wordt echt werk van gemaakt. Maar toch, Tripel uit de VS ???????????

Ben er voor gaan zitten. Wilde een eerlijk oordeel geven. De kleur en de eerste slok waren redelijk. Bijna alle eerste slokken van bieren zijn goed. Maar daarna, sorry brouwer, ik vond het niet te pruimen. Wat een vies bier. Het stonk zelfs. Hoe is het mogelijk? Een Tripel die ik niet lekker vind. Even relativeren, ik hou er blijkbaar niet van. Anderen misschien wel.

Ik kom uit op een 5. Kan er niks aan doen hoor. Dit is voor mij het minste biertje dat ik ooit geproefd heb.

Brother David's Triple

5

Beoordeling

5.0/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 10.0%

2 Replies to “Brother David’s Triple”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *