De verboden vrucht

Ook deze keer (25-06-2017) weer een bier dat verwijst naar religie. En in dit geval het scheppingsverhaal. Het is DE VERBODEN VRUCHT van Brouwerij De Kluis. Men heeft zich laten inspireren door het Bijbelse scheppingsverhaal en kwam toen met Verboden Vrucht op de proppen. Ik begrijp niet zo goed dat er in de bijbel zo weinig gesproken wordt over dit vocht. Wijn wordt wel een enkele keer vermeld (heilig avondmaal) maar geen bier.

Brouwerij De Kluis is een Belgische bierbrouwer gevestigd in de Vlaamse gemeente Hoegaarden. Bekend van deze brouwer is ook het HOEGAARDEN WITBIER.

De Verboden Vrucht is een echt degustatiebier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het bier heeft een kruidig korianderaccent, met een toets van vanille en chocolade. Het smaakt zowel zoet als droog, waarbij uiteindelijk het droge overheerst. Alcoholpercentage is 8,5%. Het bier heeft een dieprode kleur. De dieprode kleur klopt inderdaad. Om dit echt te zien, moet je het glas tegen het licht houden.

Ik heb dit bier al eerder gedronken en er staat me bij dat het niet tot mijn favorieten hoort. We gaan het zien.

De Verboden Vrucht heeft ook een eigen glas: bolvormig, met een gedraaide voet. Jammer nou dat ik die niet heb.

Vandaag weinig zon en veel wind. Derhalve het bier maar binnen genuttigd. De zoete geur kwam me al tegemoet toen ik het flesje opende. Het is inderdaad een bier dat niet tot mijn favorieten hoort. Niet slecht hoor. Het is een kwestie van smaak. Ik geef het een 6.9.

De verboden vrucht

6.9

Beoordeling

6.9/10

Pros

  • Type bier: Blond (fruit)
  • Alcoholpercentage: 6.9%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *