Delirium Nocturnum

Vandaag van Brouwerij Huyghe de DELIRIUM NOCTURNUM. Als je op Google de uitleg leest van het woord delirium nodigt deze naam niet uit tot drinken. De brouwerij is gevestigd in Melle (België) en brouwt een enorme hoeveelheid verschillende biertjes. Ze hebben al meerdere prijzen gewonnen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de brouwer niet kende en nog nooit één van zijn biertjes heb gedronken. Moet ik mij schamen? Vandaag dus de eerste.

Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Donker bruin-rood. Op de foto weer niet goed te zien. De kleur is echt mooi. Een compacte wit-gele, stabiele en wandklevende schuimkraag.

Uitleg van de brouwer :
Geur: Goede neus met toetsen van karamel, mokka en pure chocolade. Ook de kruiden zoals drop en koriander komen tot uiting.  
Smaak. De aanzet heeft een zeer goed mondgevoel, alcohol en zacht. Daarna krijgt men meer en meer de bitterheid op het voorplan, die gedeeltelijk komt van de hop.

Ik vond het als een amberachtig biertje smaken en zo zag het er ook uit. Klein beetje zoete smaak. Iets te veel korander (naar mijn smaak) maar wel een lekker biertje. Cijfer 8.1. Niet gek toch voor een biertje dat niet echt mijn smaak is.

Delirium Nocturnum

8.1

Beoordeling

8.1/10

Pros

  • Type bier: Belgisch bruin
  • Alcoholpercentage: 8.5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *