Straffe Hendrik

Vandaag (5 juli 2017) weer een Belgische Tripel. STRAFFE HENDRIK uit Brugge. Dit bier heb ik een aantal jaren geleden gedronken toen ik met mijn werk een uitje had naar Brugge. Fantastisch weer. Zittend op een terrasje, werd dit bier geschonken onder hemelse omstandigheden. Ik heb er hele goede herinneringen aan. Ik ben benieuwd of ik dit bier nog net zo lekker vind als toen. Het zijn  vaak de omstandigheden, de sfeer, de herinneringen en zo, die de smaak zo lekker maakt. Een salade of een ouzo op een Grieks terrasje smaakt toch heel anders dan thuis op je balkon.

Dit bier is van Brouwerij De Halve Maan in Brugge. Vandaag de dag is Straffe Hendrik het laatste authentieke Brugse Tripel bier dat gebrouwen wordt in de laatste actieve brouwerij in het Brugse stadscentrum.

De familie Straffe Hendrik omvat een blonde tripel, een bruine quadrupel en de tijdelijk verkrijgbare Heritage en Wild. Allen hebben een hoog alcoholgehalte en zijn rijk en volmondig qua smaak.

Ze zijn stevig gehopt en gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale moutsoorten van de beste kwaliteit en kennen een aantrekkelijke smaakevolutie over meerdere jaren.

Bij de eerste slok moest ik gelijk denken aan mijn favoriete bier Westmalle Tripel. Dit geeft al aan dat de Straffe Hendrik mij goed smaakte. Wederom een echte Belgische Tripel. Cijfer. 9.1.

Straffe Hendrik

9.1

Beoordeling

9.1/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 9.0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *