De Chimay Tripel

Vandaag voor de derde keer een Trappist en wel DE CHIMAY TRIPEL. Chimay is een stad in de Belgische provincie Henegouwen en telt 9800 inwoners. Alcoholpercentage 8%. Ik heb ooit gedacht dat dit een Chinees biertje was. Waarschijnlijk een gedachte na een pittige Tripel. De Chimay Tripel is een authentiek Trappistenbier gebrouwen in de Abdy van Scourmont. Dit bier wordt gebrouwen binnen het trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap. Kijk, alle ingrediënten voor een smaakexplosie zijn weer aanwezig. Ook de zon is er en  ……….. het is half vijf.

Toch weer even vermelden, de inkomsten van dit bier worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en sociale werken.

Er zijn meerdere trappistenbieren van deze brouwer zoals de Chimay GOUD, ROOD en BLAUW. In verschillende bars en/of restaurants is dit bier te verkrijgen van het vat. De smaakomschrijving is: het bier koppelt zachtheid aan bitterheid. En dit klopt helemaal. De smaak is behoorlijk bitter. Voor mij iets TE. In het glas ziet het bier er prachtig en troebel uit. Ik kan niet spreken van een smaakexplosie maar wel weer een fantastische Belgische Trippel. Ik geef een 9.0.

Leuke details op de site van de Abdij zijn de recepten. Een recept met dit bier is de Carpaccio van Appel, Sint-Jakobsnootjes en Chimay Tripel.

De Chimay Tripel

9

Beoordeling

9.0/10

Pros

  • Type bier: Tripel
  • Alcoholpercentage: 8,0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *