Corsendonk Pater Dubbel

Vandaag de PATER DUBBEL van brouwerij Corsendonk uit Terneuzen. Ik heb geen website kunnen vinden van deze brouwer. Er is wel informatie via sites als Biernet en Bierenzo.nl.

 

De Corsendonck brouwerij vindt zijn oorsprong in 1398. De monniken van Corsendonk brouwde niet alleen bier maar stonden ook bekend om hun vaardigheid in het kopiëren van boeken en het geven van bijbelles en Latijn. De activiteiten van het klooster waren echter niet naar de zin van Keizer-Koster Jozef de Tweede van Oostenrijk en hij sloot de orde in 1784. Na de Franse revolutie van 1789 werden de eigendommen en het klooster openbaar verkocht. Vanaf 1906 werd de brouwerijtraditie van Priorij Corsendonk door de Heer Henricus Keersmaekers met zijn eigen brouwerij te Oud-Turnhout voortgezet met het brouwen van het echte Patersbier, welke in 1982 herdoopt werd tot het alom gekend Corsendonk bier.

 

Corsendonk Pater is een zacht bruin bier met een aroma van donker fruit, noten, appel, karamel en rozijnen. Het heeft een nootachtige en zoetmoutige smaak.

Zoals op de foto te zien is, heb ik het bier niet netjes uitgeschonken. Misschien was dit al een voorteken wat de smaak betreft. Ik vond de smaak niet vies en ook niet lekker. Zo neutraal, zo zonder smaak. De smaakomschrijving zoals boven vermeld, herken ik echt niet. Het bier heeft nog minder smaak dan een gewone pils. Alcoholpercentage is 6.5%. Cijfer 6.4. Meer kan ik er niet van maken. Tegenvaller voor een Belgisch biertje waarin ook nog het woord PATER in voorkomt.

Corsendonk Pater Dubbel

6.4

Beoordeling

6.4/10

Pros

  • Type bier: Dubbel
  • Alcoholpercentage: 6,5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *