Oersoep Blanco White Saison

Vandaag een bier van Brouwerij Oersoep in Nijmegen. De BLANCO WHITE SAISON. Voor mij een totaal onbekend biermerk. Ik ben erg benieuwd.

Oersoep is een relatief jonge brouwerij die enorme groei heeft doorgemaakt. Zoals vele brouwerijen van nu is Oersoep begonnen met een pan op het fornuis. Ze groeiden al snel door naar een garagebox en toen de gemeente enige jaren geleden bekend maakte dat er plek vrij kwam in een voormalige Honingfabriek was de keuze snel gemaakt.

Ze maken anno 2017 nog steeds alleen maar bier dat ze zelf lekker vinden. Dat zijn over het algemeen droge, complexe bieren van kruidige saisons tot hopexplosieve IPA’s en van gerookte stouts tot klassieke pils. Het motto is: Waarom zou je iets brouwen waar je zelf niet echter staat?

BLANCO WHITE SAISON is een troebel goudgeel bier. Een kruising tussen een witbier en een Saison. Het is een glas vol smaak en frisheid. Friszuur en fruitig. Droog, peperig, kruidig, maar toch fris. Althans …… dat zegt de brouwer.  Alcoholpercentage is 5%.

Wat vond ik er van. Ik herken peperig en kruidig. Mooie troebele kleur. Geen uitschieter maar wel een lekker biertje.

Oersoep Blanco White Saison

7.2

Beoordeling

7.2/10

Pros

  • Type bier: witbier/saison
  • Alcoholpercentage: 5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *