Hertog Jan Bokbier

Vandaag de eerste keer een biertje van Hertog Jan. HERTOG JAN BOKBIER. De brouwerij is gevestigd in Arcen. Op het flesje staat de volgende tekst:

UIT LIEFDE VOOR BIER. Dit is niet zo maar iets wat we zeggen in onze reclames. Elk najaar opnieuw brouwen wij van de nieuwe oogst, met zorg, passie en vakmanschap ons bockbier. Proost. Laat de herfst maar komen.

Bockbier was in Duitsland al langer een traditie. Het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt van de nieuwe hop en gerstoogst. In Arcen wilden ze ook graag zo’n mooi bier brouwen. Maar dan natuurlijk wel op hun eigen manier. Zo brouwden ze het eerste Nederlandse Bockbier. Bovengistend in plaats van ondergistend. De introductie van dit jaarlijkse  speciaal bier bleek een inspiratie voor heel brouwend Nederland. Inmiddels is bockbier niet meer weg te denken. Hertog Jan Bockbier is nog steeds één van de meest gewaardeerde bockbieren bij de kenners. Het combineert bitterzoete smaak met een prachtige robijnrode kleur. Je kunt dit bockbier langer bewaren (in mijn geval tot 2019). Zo kan de smaak zich nog verder ontwikkelen. Zoveel tijd heb ik natuurlijk niet.

Het karakter van dit bier is uitgesproken koppig ???????. De smaak is vol, romig en karamelachtig. Alcoholpercentage is 6,5%. Ik ben benieuwd.

Conclusie. Echt een lekker biertje. De robijnrode kleur zie je pas als jet het glas tegen het licht houdt. Mooie kleur. De bitterzoete smaak klopt volledig. Karamelachtig klopt ook. Wat mij betreft een 8.1.

Hertog Jan Bokbier

8.1

Beoordeling

8.1/10

Pros

  • Type bier: Bok
  • Alcoholpercentage: 6,7%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *