Christoffel Blond

Vandaag weer eens een biertje van een van oorsprong Nederlandse brouwer. Brouwerij St.Christoffel. Het gaat hier om de CHRISTOFFEL BLOND.

Leo Brand begon in 1986 met brouwerij Sint Christoffel in Roermond in een hal achter zijn woonhuis. Binnen een paar maanden realiseerde hij er met zijn vrouw een professionele moderne bierbrouwerij.

Inmiddels is Leo Brand  geen eigenaar meer van de brouwerij. Desondanks is hij als pionier binnen het Nederlandse speciaal bier ook nu nog met hart en ziel betrokken bij de plannen en ambities van de brouwerij. De passie voor het bier blijft. Met de nieuwe eigenaren is er een nauwe samenwerking. Passie voor bier(brouwen) is hun gezamenlijke basis. En zijn gedachtegoed dat ´Christoffel een gemakkelijk karakterbier moet zijn dat bij het derde glas nog beter smaakt dan bij het eerste´ is de inspiratiebron voor zijn opvolgers.

Het bier wordt sinds 2013 gebrouwen bij een Belgische proefbrouwerij in Lochristi. Toch jammer denk ik dan stiekem. Nog altijd wordt gebrouwen volgens de traditionele recepten bedacht door Leo Brand.

En nu de smaak van dit biertje. Christoffel Blond is gebaseerd op het oerbier van grondlegger Leo Brand. Ondergistend. Ongefilterd. Dubbelgehopt met Magnum, Challenger en Saaz hop. Nagisting op de fles. Een dubbelgehopt pilsener bier met een aangename bitterheid  Dit gecombineerd met een bitterfrisse, hoppige nasmaak en een alcoholpercentage van 5,4% , maakt St. Christoffel BLOND tot een toegankelijk en doordrinkbaar bier. Ik ben benieuwd.

Geen slecht biertje. Het is geen trippel, maar toch best smakelijk. Smaakt inderdaad bitter. Mooie troebele kleur. Lijkt een beetje op een Hoegaarden maar dan iets meer bittersmaak. Cijfer 7.8.

Christoffel Blond

7.8

Beoordeling

7.8/10

Pros

  • Type bier: blond
  • Alcoholpercentage: 5,4%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *