Texels Springtij

De test van 70 biertjes nadert het einde. Vandaag nr.68. Een Nederlands bier. Van Texel. De TEXELS SPRINGTIJ.

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met, naast vakmanschap, alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden zijn. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Als de woelige zee tot bedaren komt en op Texel het groen begint te ontspruiten in de bomen en de struiken. Als de eerste lammetjes dartelen in de wei. Dan is het tijd voor Springtij: een stevig blond seizoensbier in de stijl van Meibock. Met een zachte, volle smaak verrast het met zijn fruitige, welhaast bloemige aroma. Springtij is lentekriebels: onze ode aan de ontluikende natuur in het voorjaar. Vergeleken met al die mooie omschrijvingen van Belgische bieren is dit zeker geen slechte.

Texels Springtij komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 7 graden Celsius.  (Alcohol 7,5%).

In maart 2015 werd Springtij met goud bekroond in de categorie ‘Blond/Meibock’ door de experts uit de jury van de Dutch Beer Challenge.

Texels Springtij is een uitstekende combinatie met lamsvlees.

Wat vond ik er van?  Zonder meer een lekker biertje. De fruitige omschrijving proef je. Mooie troebele kleur. Het glas dat hier bij hoort is het aanschaffen waard. Cijfer 8.0.

Texels Springtij

8

Beoordeling

8.0/10

Pros

  • Type bier: Meibock
  • Alcoholpercentage: 7,5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *