Brouwerij Klein Duimpje De Blauwe Tram

Ondanks het voornemen om vandaag niet te drinken, heb ik toch ‘t eerste biertje van m’n nieuwe bierpakket geproefd (zwak momentje). Een Tripel van Brouwerij Klein Duimpje. Volgens informatie op het flesje bestaan ze vanaf 1997. In het assortiment telde ik zo al 40 biertjes. Ik vraag me dan wel af hoe je aan al die smaken komt, hoe je ze samenstelt en of het smaakverschil dan groot is. Ik heb dan het zelfde gevoel als ik bij de mediamarkt sta. Ik wil iets kopen en kan kiezen uit tig verschillende merken. Ik word daar nerveus van. Geef mij dan maar Westmalle. Je hebt de keuze uit een Tripel of de Dubbel. En dat is het.

“De Blauwe Tram” is een krachtige Tripel, door toevoeging van een beetje Koriander ietsje kruidig. Een klein zoetje in de mond en een hoppige en kruidige afdronk”. Bij het woord koriander word ik al argwanend.

Alcoholpercentage is 8 procent.

En hoe was de smaak? De eerste slok was verfrissend. Wel een echte tripel. Inderdaad kruidig met een beetje koriander.

Niet slecht ……. Maar bij de laatste slok denk ik toch …….jammer van die koriander. Net iets te veel. Ik geef hem toch een 7,8.

De Blauwe Tram is een beroemde tram die tussen 1900 en 1950 door Hillegom reed langs de weg waar nu de brouwerij ook staat. Hij reed van Haarlem naar Den Haag. En die tram heb ik nog zien rijden. Volgens mij reed die tram ook na 1950. Maar goed, dat is een detail. Wikipedia zegt: De Blauwe Tram is de verzamelnaam voor de trams die tussen 1881 en 1961 in het gebied tussen Scheveningen, Den Haag, Leiden, Katwijk, Noordwijk, Haarlem, Zandvoort, Amsterdam, Purmerend, Edam en Volendam reden. De trams hadden vanaf 1924 een donkerblauwe kleur. Leuk weetje.

De Blauwe Tram

0.00
7.8

Beoordeling

7.8/10

Pros

  • Type bier: tripel
  • Alcoholpercentage: 8,0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *